Analiza sposobu żywienia
Dietetyk analizuje tygodniowy jadłospis, w specjalistycznym programie komputerowym, w celu sprawdzenia czy racjonalnie się odżywiasz, spożywasz odpowiednią ilość kalorii, pokrywasz zapotrzebowanie na płyny, składniki odżywcze (białka, tłuszcze, węglowodany), mineralne i witaminy. 


Analiza składu organizmu

Dietetyk dokonuje analizy składu organizmu dzięki specjalistycznej wadze firmy TANITA (pomiary masy ciała, tkanki tłuszczowej, mięśniowej oraz kostnej, odczyty całkowitej
zawartości wody w organizmie, określenie wieku metabolicznego i zawartość wisceralnej tkanki tłuszczowej) oraz pomiarów antropometrycznych (obwód talii, bioder, kalkulacja i interpretacja wskaźników BMI, WHR i WHtR).


Konsultacje dietetyczne

   I wizyta (wywiad żywieniowy, zdrowotny, analiza składu organizmu, wykonanie pomiarów antropometrycznych, wskazówki żywieniowe)

 Wizyta kontrolna (analiza osiągniętych rezultatów, analiza składu organizmu, wykonanie pomiarów antropometrycznych, ustalenie dalszego planu żywieniowego).


Dieta redukcyjna 
  Jadłospis 7-dniowy
  Jadłospis 14-dniowy

Dietetyk opracowuje indywidualną dietę dla każdej osoby. Przy układaniu diety są brane pod uwagę takie czynniki jak: stan zdrowia pacjenta, parametry antropometryczne, cel diety, tryb życia oraz preferencje kulinarne. Do jadłospisu dołączane są przepisy zaplanowanych potraw.

Dieta przeznaczona jest dla dzieci, młodzieży, osób dorosłych o różnej aktywności fizycznej, osób starszych, kobiet w ciąży oraz karmiących, sportowców lub osób zmagających się z dodatkowymi kilogramami.


 Dietoterapia w leczeniu wielu jednostek chorobowych
  Jadłospis 7- dniowy
  Jadłospis 14 – dniowy

Dietetyk opracowuje indywidualną dietę dla każdej osoby w zależności od schorzenia. Przy układaniu diet są brane pod uwagę takie czynniki jak: stan zdrowia pacjenta, parametry antropometryczne, cel diety, tryb życia oraz preferencje kulinarne. Do jadłospisu dołączane są przepisy zaplanowanych potraw.

Dieta przeznaczona jest m.in. dla osób z cukrzycą, z chorobami serca, układu krwionośnego, nadciśnieniem tętniczym, miażdżycą, chorobami wątroby, nerek, przewodu pokarmowego,tarczycy, jelit oraz trzustki.


Dieta w alergiach i nietolerancjach pokarmowych
  Jadłospis 7- dniowy
  Jadłospis 14 – dniowy

Dietetyk opracowuje indywidualną dietę dla każdej osoby w zależności od dolegliwościz wykluczeniem produktów i potraw uczulających lub nietolerujących przez organizm. Przy układaniu diet są brane pod uwagę takie czynniki jak: stan zdrowia pacjenta, parametry antropometryczne, cel diety, tryb życia oraz preferencje kulinarne. Do jadłospisu dołączane są przepisy zaplanowanych potraw.


USŁUGI DODATKOWE

Indywidualny plan treningowy + plan dietetyczny

Dietetyk we współpracy z profesjonalnym trenerem personalnym ustalą indywidualny plan treningowy oraz dietetyczny.

Zakupy z dietetykiem
Dietetyk pomoże przy wyborze produktów, zaproponuje jakie produkty wybierać, a jakich unikać oraz nauczy właściwego odczytywania informacji zawartych na etykietach.

„Porządki i segregacja produktów w lodówce”
Dietetyk podpowie jakich produktów spożywczych należy się pozbyć, a jakie powinny pojawić się w lodówce. Jak odpowiednio segregować i przechowywać produkty.

"Smacznie i kolorowo jemy = zdrowo rośniemy!”
Warsztaty edukacyjne dla dzieci, przeprowadzane w przedszkolach i szkołach.